fbpx

Pyydä vesitiiviin betonirakenteen suunnitteluohje.

Xypex betonin vedeneristys ja Schomburg Betocrete vedenimeytymisen estäminen

Uuden betonirakenteen vedeneristys ja tiivistys Betonin lisäaineilla ja saumatuotteilla

Kun kyseessä on betonin vedeneristys, vesitiiviin betonirakenteen toteuttaminen tai tiivistäminen vedenimeytymistä vastaan, tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja kohteesta ja sen tarpeista riippuen. 

Xypex tarjoaa taatun vedeneristysjärjestelmän betonirakenteelle kohdekohtaisten vaatimusten mukaisesti. Tuote on luokiteltu ETA 18/1129:2019 mukaisesti betonirakenteiden vedeneristäväksi ja suojaavaksi lisäaineeksi, lisäominaisuudella halkeamia silloittavalla ominaisuudella.

Xypex Admix -tuotteet ovat betonimassaan lisättäviä lisäaineita, jotka tiivistävät betonin veden tunkeumaa sekä kapilaarista imeytymistä vastaan ja tilkitsevät vuotavat halkeamat. Tuotteita voidaan käyttää:

  • Valumassassa
  • Elementeissä
  • Ruiskubetonissa
 

Xypex tuotteet ovat olleet Suomen rakennusteollisuuden käytössä betonin vedeneristystöitä vaativissa projekteissa jo 1990-luvulta lähtien. Tutustu erilaisiin Xypex-kohteisiin Suomessa.

Schomburg Betocrete-CP-360-WP betonin lisäaine. Tuote on veden imeytymistä vähentävän EN-934-2:T9 sertifikaatin mukainen lisäaine, mikä parantaa betonin vedentiiveyttä kun tavoitellaan vesitiivistä betonirakennetta yhdessä pinta-asennettavan eristeen kanssa.  Tuote soveltuu myös uuden anturamassan kapilaarikatkotuotteeksi ja tarjoaa siihen kustannustehokkaan ratkaisun. Tällöin tuotetta lisätään betonimassaan ja antura valetaan kuten normaalisti, mutta pintaan asennettavia kapilaarikatkotuotteita ei enää tarvita.

Schomburg Betocrete-CP-360-WP tuotesivu

Schomburg Betocretre järjestelmäesite

Tuoreen massan pintaan

Uuden betonirakenteen vedeneristys ja kapillaarinen tiivistys pinta-asennettavilla tuotteilla.

Uudistuotantoon tarjoamme kahden tuotevalmistajan ratkaisua, joilla voidaan toteuttaa kapilaarikatko anturan pintaan. 

Xypexin pintakäsittelytuotteet ovat tunnettuja tuoteratkaisuja korjauspuolen kohteissa. Niiden ainutlaatuinen tiivistävä teknologia voidaan asentaa myös uudistuotannon kohteissa betonirakenteen pintaan. Esimerkiksi kapillaarikatko valettuun anturan pintaan voidaan toteuttaa Xypex Concentrate -tuotteella sivelykäsittelynä tai kuivasirotteena tuoreen massan pintaan.

Lue lisää Xypex Concentraten tiivistävästä vaikutuksesta.

Schomburg Aquafin-IC tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun uudistuotantoon estämään veden kapilaarista imeytymistä betoniin. Käsittely voidaan toteuttaa sivelykäsittelynä tai kuivasirotteena tuoreen massan pintaan. 

Lue lisää Scomburg Aquafin IC tuotteesta.

Xypex-Concentrate

Vesitiiviit saumatuotteet uuden betonirakenteen liittymien tiivistykseen.

Uudistuotantoon tarjoamme kahden tuotevalmistajan ratkaisua, joilla voidaan toteuttaa mm. erilaisten työ- ja liikuntasaumojen tiivistykset.

Ratkaisut sisältävät vesitiiviit saumapeltituotteet, halkeamanhallintaelementit, liikuntasaumatuotteet, paisuvat saumanauhat sekä injektointiratkaisut. 

Eri ratkaisuvaihtoehdoistamme löytyy varmasti projektillesi soveltuvat saumatuotteet.

Max Frank saumaratkaisut

Betotec saumaratkaisut

Manorteq tiivistysratkaisut

Xypex vedeneristys

Xypex Teknologia - paljon enemmän kuin betonin pintakäsittely

Xypex on myrkytön käsittely betonin vesitiivistämiseksi ja suojaamiseksi. Xypexin tärkein ja samalla ainutlaatuisin ominaisuus on kyky muodostaa pehmyttä, betonia rikkomatonta kidemuodostelmaa syvälle betonin huokosrakenteeseen. Tämä kiderakenne tiivistää betonin
pysyvästi veden ja muiden nesteiden tunkeumalta, vedenpaineen suunnasta riippumatta. Xypex-tuotteet ovat jauheita ja ne koostuvat portlandsementistä, kvartsihiekasta ja monista aktiivisista patentoiduista epäorgaanisista ainesosista.

Contestan tutkimuksessa A-7672 M2 1(1), SFS-EN 12390-8 Paineellisen veden tunkeumasyvyys kovettuneeseen betoniin -testin mukaisesti todettiin lähtökohtaisesti vettä läpäisevien koekappaleiden (vedentunkeuma 150mm / 150mm) tiivistyneen 1 kk jakson aikana keskimäärin 69 % (vedentunkeuma 47 mm / 150 mm) ja 3 kk testausjakson jälkeen 80 % (vedentunkeuma 30 mm / 150 mm).

Käyttöyhteystuotteet