fbpx
Sulin uima-allas epoksituotteet
Pitkän elinkaaren ratkaisut

Uimahallirakentaminen ja peruskorjaus - laadukkaasti ja turvallisesti

Uimahallien rakentaminen ja peruskorjaus vaatii erityistä taitoa ja korkealaatuisia tuotteita, kun tarkoituksena on toteuttaa rakennusteknisesti toimiva, pitkän elinkaaren ratkaisu. Uima-altaan rakenteiden korjaus, vedeneristys, kiinnityslaasti ja laattojen saumaus ovat erityisen huomion kohteena, kun halutaan rakentaa aikaa ja käyttöä kestävä uimahalli.

Meidän ratkaisumme perustuu itse kehittämäämme, kokonaisvaltaiseen epoksipohjaiseen tuotesarjaan, jonka olemme kehittäneet uimahallirakentamisen tarpeisiin jo 70-luvulla. Sitä onkin menestyksekkäästi sovellettu moniin suomalaisiin uimahallien rakennusprojekteihin vuosikymmenten ajan.

Tueksi tekninen neuvonta

Sulin Epoksijärjestelmä on uimahallirakentamisen ratkaisu betonirakenteesta laattasaumaan

Panostamme pitkän elinkaaren tuoteratkaisuihin. Esimerkiksi tuotteillamme kunnostetussa Helsingin Töölön Uimahallissa saavutettiin yli 35 vuoden elinkaari ennen allastilojen modernisointia.

Sinulle tilaajana tämä tarkoittaa seuraavaa:

  • Kohteen pitkää käyttöikää ja matalia ylläpitokustannuksia
  • Märkätilojen ja uima-allasrakenteiden huoltotoimenpiteet pysyvät minimissään
  • Uimahallin tilat ovat asiakkaiden käytettävissä ilman remontista aiheutuvia, pitkiä kiinnioloaikoja
  • Katkeamaton liiketoiminta on positiivinen seuraus vähäisestä kunnostuksentarpeesta


Asiakkaanamme saat aina tueksesi teknisen neuvonnan. Olemme aina täällä asiakkaitamme varten, olipa kyse neuvoista tai lisätiedoista tuotteidemme käytössä tai muista rakennusprojektiin liittyvistä kysymyksistä.

Perinteet ja uuden innovointi

Miksi uima-allasosastojen rakennusmateriaaleihin tulee kiinnittää erityistä huomiota?

  • Mikäli saumaus, vedeneristys, kiinnityslaasti tai pinnoitus pettävät ennen aikojaan, voi edessä olla kallis kunnostusoperaatio, joka maksaa niin korjauskuluissa kuin menetetyissä kävijätuloissa.
  • Nykyään uima-altaiden betoniosissa on tunnistettu eriasteisia ongelmia, esimerkiksi alkalikivianesreaktio, jota edistää mm. jatkuva korkea lämpötila sekä klooripitoinen vesirasitus.
  • Yllä mainituista syistä suunnittelu- ja rakennusvaiheessa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota sekä allasbetonin koostumukseen ja tiiveyteen että laatoittamisessa käytettävien materiaalien ominaisuuksiin.
  • Kilohinnaltaan ostohetkellä edullisin kertaratkaisu voi osoittautua loppukäyttäjälle monin verroin kalliimmaksi kokonaiskustannuksiltaan.
Tuotteita joihin kannattaa tutustua

Sulin Epoksijärjestelmä sisältää seuraavat tuotteet:

Jos uima-allasprojektissa valetaan uusia altaita tai allasrakenteita, käytetään allasvalun lisäaineena Xypex Admix -tuotetta betonin vedeneristämiseen sekä vesitiiviisiin saumaratkaisuihin. Xypex tiivistää betonin kapillaaritiehyet ja silloittaa mikrohalkeamat tarjoten vesitiiviin alustan uima-altaan laatoitusratkaisulle.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää uimahalliprojektistasi!

Käyttöyhteystuotteet