fbpx
Insinööritoimisto Sulin Oy
Olemme täällä asiakkaitamme varten

Julkisivuremontti tai uusi julkisivu - löydä kestävimmät ratkaisut

Rakennuksen julkisivun tulee kestää niin säätä, aikaa kuin katsetta. Uudisrakentaminen tai julkisivuremontti vaatii sen lisäksi paneutumista ympäristöystävällisiin materiaaleihin ja kestäviin rakenneratkaisuihin.

Meillä on pitkä kokemus julkisivujen rakentamisesta, kunnostamisesta, rappauksista ja maalauksista. Olemme valinneet luotettavat ja laadukkaat Keim Farben -tuotteet, joita suosittelemme mielellämme asiakkaillemme niin uudisrakentamisessa kuin julkisivuremonttikohteissa. Lue Keim Farbenin historiasta täältä.

Keim Farben-tuotteiden käytön puolesta julkisivuprojekteissa puhuvat mm. seuraavat ominaisuudet:

 • Ne mahdollistavat pitkäkestoiset ja rakenteellisesti oikein toimivat tuoteratkaisut
 • Mineraaliset KEIM maalit tunkeutuvat osaksi alustaansa muodostaen yhtenevän rakenteen. Näin sen lämpö- ja kosteuseläminen on yhtenevää alustan kanssa, ja maali pysyy huomattavasti pidempään julkisivussa.
 • Lähes kaikilla Keim-julkisivutuotteilla on olemassa EPD ympäristöselosteet, jotka helpottavat tuotteiden hiilijalanjäljen vertailua.
 • Keim-maalituotteet soveltuvat käytettäväksi rakennuksissa, joissa haetaan Joutsenmerkkiä.


Lataa uusi julkisivuesitteemme tästä!

Olemme kumppanisi

Konsultoivana kumppanina alusta loppuun

Olitpa sitten suunnittelija, urakoitsija tai yksityinen rakentaja, olemme kumppanisi rakennusprojektissasi. Tekniset asiantuntijamme auttavat löytämään kohteeseesi parhaiten soveltuvan ratkaisun.

Palveluumme kuuluvat aina myös tuotteisiimme liittyvä neuvonta, korjausselostusten laatiminen ja käytönopastus.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

KEIM Sulin
Korkealaatuiset rakennustarvikkeet

Keim Farben - kehitetty haastavisiin sääolosuhteisiin

Korkealaatuisten Keim-tuotteiden historia ulottuu aina 1800-luvulle saakka, jolloin Baijerin kuningas Ludwig I ihastui Pohjois-Italiassa koristemaalattuihin julkisivuihin. Ongelmaksi muodostui se, etteivät kalkkimaaleilla maalatut pinnat kestäneet Saksan sääolosuhteita. Niinpä Ludwig I antoi johtaville baijerilaisille tiedemiehille tehtäväksi kehittää ongelman ratkaiseva maali.

Yksi haasteeseen tarttuneista tiedemiehistä oli Keim Mineralfarbenin perustaja, kemisti  A. W. Keim, joka oli koko elämänsä ajan kampanjoinut puhtaiden ja kestävien värien puolesta.

Vuosien tutkimusten jälkeen vuonna 1878 A. W. Keim oli onnistunut yhdistämään nestemäisen vesilasin epäorgaanisten pigmenttien ja täyteaineiden kanssa. Syntynyt maali imeytyi ja kemiallisesti sitoutui mineraalisen alustan kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi tullen myös osaksi pintarakennetta kuitenkaan muodostamatta alustan pintaan kalvoa.

Keksinnön ansiosta nyt myös Pohjois-Euroopassa pystyttiin maalaamaan ulkonäöltään pehmeitä, kalkkimaalattuja pintoja muistuttavia koristeellisia julkisivuja, jotka kestivät vuosikymmeniä. Tänä päivänä voidaan todeta keston olevan jo yli vuosisadan. Kyseinen tuote sekä maalausohjelma ovat edelleen voimissaan ja tunnetaan vuodesta 1878 nimellä Keim Purkristalat.

Ensimmäisen Keim-maalin synnystä lähtien tuotteita on kehitetty yhtiön toiminnan perusteiden mukaisesti, jonka A. W. Keim aikanaan lausui: ”Haluamme elää, tehdä työtä, painia, kamppailla ja välittää sekä työskennellä tulevien sukupolvien eteen, jotta heille asiat ovat paremmin.” – A. W. Keim

Keim Purkristalat -maalilla 20 vuoden takuu

1800-luvulla Keim Purkristalat -tuotteella maalattuja ja edelleen alkuperäiskunnossa olevia julkisivuja on nähtävillä Euroopassa:

 • Sveitsissä sijaitsevat White Eagle -rakennus Weissen Adler Stein-am-Rheinissa ja kaupungintalo Schwyzissä on maalattu vuonna 1891
  • Norjan Oslon raatihuone on maalattu vuonna 1895
  • Ruotsin Göteborgista löytyy kohteita, kuten Yngve Rasmusson maalaus Victoriagatanin ja Vasagatanin kulmalta vuodelta 1890.


Kaikki nämä ja lukuisat muut kohteet ovat erinomaisia esimerkkejä Keim-maalien kestosta ja värisävyjen pysyvyydestä. Keim Purkristalat -silikaattimaali onkin asettanut maalin kestolle tason, joka toimii tien viitoittajana ja esimerkkinä muille tinkimättömän laatuhakuisuuden lopputuloksesta.

Osoituksena Keim Farbenin valmistuksen ja tuotekehityksen ehdottomasta pyrkimyksestä laadukkaisiin tuotteisiin ja kokonaisratkaisuihin on 20 vuoden takuu Keim Purkristalat -maalille.

Lisätietoja saat kysymällä teknisestä tuoteneuvonnastamme.

Perinteet ja uuden innovointi

Keim Silikaattimaalit - aidot mineraalimaalit

Maalituotteet eroavat toisistaan merkittävästi monellakin tapaa. Maalien tekemisen perusfilosofia määrittää niiden ominaisuudet ja vaikuttaa siihen, mistä komponenteista tuotteet kootaan. Tämän perusteella valitaan maaleissa käytettävät sideaineet, pigmentit, täyteaineet ja lisäaineet

Keim-maalit sitoutuvat rappausalustansa kanssa yhdeksi

Perustavanlaatuinen kahtiajako maalien sideainetyyppien välille voidaan muodostaa rajaamalla käytettävä sideaine joko epäorgaaniseksi (kuten kaliumvesilasi eli kvartsikivi) tai orgaaniseksi (kuten akryyli- tai silikonihartsiemulsio).

Sideaineiden toiminnasta löytyy seuraavanlainen perustavanlaatuinen ero: mineraalinen kaliumvesilasi reagoi kemiallisesti ja sitoutuu osaksi alustaa, kun puolestaan orgaaninen sideaine toimii vain tartuntaa tuovana sideaineena. Tämä on merkittävää, sillä sideaineen tehtävänä ei ole vain saada tartuntaa alustaan, vaan sideaine huolehtii myös alustasta ja vaikuttaa merkittävästi tulevaan julkisivun huoltovälin ajankohtaan. Mineraalisilla silikaattimaaleilla on etulyöntiasema, kun huomioidaan kaiken muun lisäksi koko julkisivun elinkaari.

Tilanne on sama tarkastellessa ja vertaillessa Keim-silikaattimaalien ja kalkkimaalin sitoutumista rappausalustaan. Keim-maalit tunkeutuvat ja kemiallisesti sitoutuvat osaksi alustaa muodostamalla silikaattisia sidoksia, jotka ovat rakenteeltaan kalkkisementtirappauksen sidoksia vastaavia. Tällöin Keim-maali muodostaa yhdessä alustan kanssa yhtenevän rakenteen, minkä etuna on maalin pysyminen julkisivulla pitkään: maalin lämpö- ja kosteuseläminen on yhteneväistä alustansa kanssa, jolloin alusta tai maali ei vaurioidu tuotteiden erilaisuudesta johtuen.

Pigmentit takaavat maalin sävyn loiston

Pigmentit tuovat sävyn maaleihin. Pigmenttejä on erilaisia ja nekin voidaan jakaa kahteen tyylisuuntaan: orgaanisiin ja epäorgaanisiin.

Orgaaniset pigmentit valmistetaan synteettisistä raaka-aineista. Epäorgaaniset pigmentit työstetään raaka-aineista kuten mineraaleista. Mineraaliset pigmentit ovat valovoimaisia ja säänrasituksen kestäviä. Yhdistämällä puhtaat, epäorgaaniset pigmentit Keim-sideaineeseen saavutetaan säänsuojatut ja pitkäikäiset sävyt julkisivuilla.

Kaliumvesilasi on Keim-silikaattimaalin sideaine

Luonnollinen, mineraalinen ja alustan kanssa kemiallisesti reagoiva sideaine. Keim-maalien sideaine reagoi kemiallisesti mineraalisen alustan kanssa ja sitoutuu osaksi sitä. Lopputuloksena on varma ja liukenematon sidos maalin ja alustan välillä.

KEIM-silikaattimaalien edut ja ominaisuudet

 • Pitkä elinkaari: kemiallisesti sitoutuu ja suojaa alustaa
 • Ekologisuus: luonnollinen ja kestävä
 • Värisävyjen muuttumattomuus: säärasitus tai uv-säteily eivät aiheuta värisävymuutoksia
 • Palamattomuus: kivi ei pala
 • Vesihöyryn läpäisevyys: alustaan kertynyt kosteus voi esteettä poistua maalikerroksen läpi

 

 

Käyttöyhteystuotteet