fbpx

Margariinitehtaan uusi elämä: kohteen sisäpuolinen lämmöneristys Keim iPor -järjestelmällä

1920-luvun alussa rakennettuun Valtion margariinitehtaan rakennukseen oli valmisteilla 31 asuntoa. Kohteena aikakaudelleen tyypillisen massiivitiilirakennuksen lämmöneristävyys nykyisellään ei ollut riittävällä tasolla asuinmukavuuden takaamiseksi.

Rakennuksen lämmöneristys vaatii siis parantamista, jotta se voi saada uuden elämän, eli se voidaan remontoida asuinkäyttöön. Kauniista, historiallisesta rakennuksesta on kuitenkin suojeltu ulkoseinät ja savupiippu ‒ ja näiden julkisivun suojeluvaatimusten johdosta ulkopuolinen lämmöneristys ei tullut tässä kohteessa kysymykseen.

Onneksi tarjolla on esteettisiä ja tehokkaita ratkaisuja myös kohteisiin, joissa lämmöneristystä ei voida parannella rakennuksen ulkopuolelta. Tässä kohteessa päädyttiin käyttämään rakennuksen sisäpuolista Keim iPor silikaattilevyjärjestelmää,

Miksi valitsimme Keim iPor -ratkaisun?

Keim iPor -ratkaisu

Keim iPor silikaattilevyjärjestelmän kaikki komponentit oikaisulaastista pintamaaliin ovat diffuusioavoimia. Näin mahdollinen rakenteeseen tuleva tai siellä oleva kosteus ei kerry tiiviiden pintojen taakse.

Järjestelmä soveltuu myös maanvastaisten kellarirakenteiden sisäpuoliseen lämmöneristykseen, sekä toimii kosteutta tasaavana bufferina sisäilman kosteudenvaihteluille.

Keim iPor siis eristää tehokkaasti antaen silti rakenteen hengittää, mikä on elintärkeää sen hyvinvoinnille ja kestävyydelle.

Lämmöneristysprojektin eteneminen

Lämmöneristysprojektin alussa oli vanhan margariinitehtaan sisäpinnat puhdistettu käytännössä paljaalle tiilirungolle. Kohteessa käytetyn Keim iPor silikaattilevyjärjestelmän asennustyöt aloitettiin asennusopastuksella – tarjoamme nimittäin aina opastusta tuotteidemme käytössä rakennuskohteessa, olipa asiakkaamme suunnittelija, urakoitsija tai rakentaja.

Opastuksen jälkeen siirryimme alustan oikaisuun ja sen kasvatukseen tarvittavaan korkeuteensa.

Keim iPor silikaattilevyjärjestelmä

Alustan oikaisu ja kasvatus

Keim Seccopor Grosso

Alustan oikaisu ja kasvatus toteutettiin tuotteella Keim Seccopor Grosso. Laasti on diffuusioavoin eli ei kerrytä kosteutta taakseen vaan hengittää ja edesauttaa terveellisen sisäilman luomisessa.

Keim Seccopor Grosso -laasti toimii myös suolankeruulaastina 20 mm kerrosvahvuudesta ylöspäin.

Silikaattilevyjen asennus

Silikaattilevyt asennettiin alustaan kaksoiskiinnityksellä. Laasti levitettiin ja kammattiin auki seinään sekä levyyn 10 mm kammalla. Näin varmistettiin, että levyn ja alustan välissä on riittävästi laastia, jotta alustan mahdollinen kosteus pääsee kulkeutumaan rungosta levyjärjestelmään.

Järjestelmän kiinnitys- ja pintalaastina käytettiin erittäin diffuusioavointa Keim Mycal-Por erikoiskalkkilaastia.

Diffuusioavoin Keim Mycal-Por erikoiskalkkilaasti

Erityishuomio ikkunanpieliin

Keim Mycal-CS Laibungsplatte

Ikkunanpieliin asennettiin oma, iPor levyä lujempi pielilevy Keim Mycal-CS Laibungsplatte. Levyjen kiinnityksen jälkeen levytetty pinta hierrettiin tasaiseksi. Levypintaan asennettiin vielä lasikuituverkko vahvistamaan Keim Mycal-Por -pintalaastia.

Pintalaastin päälle asennettiin hienotasoite Keim Dolomitspachtel. Tuote on dolomiittikiveen perustuva diffuusioavoin tasoite, joka soveltuu käytettäväksi Keim iPor järjestelmän kanssa.

Esteettinen, kestävä ja terveellinen lopputulos

Kuvassa näkyy valmista, tasoitettua ja maalattua sisäseinää. Seinät maalattiin Keim Mycal Top sisäsilikaattimaalilla.

Lopputuloksena lämmin, kosteusteknisesti toimiva, palamaton ja arvokkaan tyylikäs sisäpinta. Vanha valtion margariiinitehdas on heräämässä henkiin viihtyisinä, historiallista alkuperää kunnioittavina asuntoina.

Keim Mycal Top sisäsilikaattimaalil

Voisiko näistä ratkaisuista olla apua sinun projektissasi?

Onko sinulla kysymyksiä projektista tai siinä käytetyistä ratkaisuista? Kerromme mielellämme lisää ja keskustelemme sinun saneeraus- tai rakennusprojektisi vaatimuksista. Ota yhteyttä!