fbpx

KEIM IPOR -JÄRJESTELMÄ -
SISÄPUOLINEN LÄMMÖNERISTYS
1970-LUVULLA RAKENNETTUUN
TALOYHTIÖÖN

1970-luvulla rinnetontille rakennetussa taloyhtiössä on yli 60 asuntoa. Rakennuksen alakerran maanvastaiset seinät ovat betonia ja yläkerta puurakenteinen, jossa rinteen puolen yläosassa piilosokkelirakenne. KEIM iPor -kalsiumsilikaattilevyjärjestelmää käyttämällä kohteeseen saatiin homehtumaton, epäorgaaninen ja vesihöyryille avoin lämmöneristejärjestelmä.

KEIM iPor ja Xypex Concentrate – toimiva tuoteparivaljakko

Kohteen sisäpinnat oli puhdistettu puhtaalle betonipinnalle. Vanha eristeratkaisu oli vaurioitunut maanvastaisen rakenteen läpi tulleesta kosteudesta. Betonipinnalle asennettiin rakenteen tiivistävä Xypex Concentrate -laasti ennen silikaattilevyasennusta. Xypex Concentraten vaikuttaja-aineet tunkeutuvat betonin kapillaarihuokosiin ja tukkivat ne muodostamalla niihin liukenematonta kidettä. Tiivistävä ratkaisu etenee rakenteessa aina kun siellä vain on kosteutta. Ratkaisu on tehokas: Xypexin muodostamia tiivistäviä kiteitä on havaittu jopa 30 cm syvyydeltä sivelypinnasta!  

Sulin Oy - Keim Ipor kohdekuva

KEIM iPor - Homehtumaton, epäorgaaninen ja vesihöyryille avoin lämmöneristejärjestelmä

Rakennuksen maanvastaisten seinien lämmöneristeeksi päätettiin asentaa KEIM iPor -silikaattilevyjärjestelmä. Asennustyö aloitettiin asennusopastuksella ja opastuksen yhteydessä asennettiin paisuva saumanauha järjestelmän alle lattiaan ja seinälle. 

Tämän jälkeen alusta ja levy kostutettiin huolellisesti. Levyt kiinnitettiin alustaan kosteutta siirtävällä ja diffuusioavoimella KEIM Mycal-POR -laastilla. Kiinnityslaasti kammattiin alustaan ja levyyn. Kaksoiskiinnityksellä varmistettiin, että kosteutta siirtävää laastia on riittävästi alustan ja levyn välissä ja että laastin peitto on mahdollisimman lähellä 100 %. 

Levyjen kiinnityksen jälkeen levytetty pinta hierrettiin tasaiseksi uretaanihiertimellä ennen pintalaastin levitystä. Pintalaastin sekaan asennettiin 4 x 4 mm -koukutettu lasikuituverkko vahvistamaan KEIM Mycal-Por -pintalaastia. Lasikuituverkon asennuksen jälkeen asennettiin vielä toinen kerros pintalaastia, jotta saavutettiin haluttu min. 4 mm laastikerros ja tasainen laastipinta.  

Pintalaastin päälle asennettiin hienotasoite KEIM Dolomitspachtel. Tuote on dolomiittikiveen perustuva diffuusioavoin tasoite, joka soveltuu käytettäväksi KEIM iPor -järjestelmän kanssa. Hienotasoitteen käyttäminen ei ole pakollista, mutta sitä käytettäessä pinnasta saadaan modernin sileän sisäpinnan kaltainen – verrattuna KEIM Mycal Por -laastipintaan, joka jättää sileän mutta struktuuriltaan hieman karhean lopputuloksen.  

Kuvassa tasoitettua ja maalattua sisäseinää. Kohde maalattiin KEIM Mycal Top -sisäsisilikaattimaalilla. Lopputulokseksi saatiin lämmin, kosteusteknisesti toimiva, palamaton ja arvokkaan tyylikäs sisäpinta.  

KEIM iPor -silikaattilevyjärjestelmän kaikki komponentit oikaisulaastista pintamaaliin ovat diffuusioavoimia. Näin mahdollinen rakenteeseen tuleva tai rakenteessa oleva kosteus ei kerry tiiviiden pintojen taakse, vaan pääsee vapautumaan huoneilmaan diffuusioavointen pintamateriaalien läpi. Järjestelmä soveltuu myös maanvastaisten kellarirakenteiden sisäpuoliseen lämmöneristykseen, sekä toimii kosteutta tasaavana bufferina sisäilman kosteusvaihteluille.  

KEIM iPor - suositeltuja käyttökohteita:

KEIM iPor soveltuu kaikkiin mineraalisiin rakenteisiin, esim, tiili-, betoni- tai harkkorakenteisiin, joihin halutaan homehtumaton, vesihöyryille avoin lämmöneriste. Tyyppiasennus on esim. kellarin maanvastaisen seinän kosteusvaurioituneiden diffuusiotiiviiden tasoite ja maalipintojen sekä lämmöneristeen vaihto KEIM iPor -järjestelmään. 

Ominaisuudet ja edut: 

  • Koko rakenne on diffuusioavoin eikä muodosta estettä kosteuden kululle (μ=2) 
  • Lämpöä eristävä 50 mm λ=0,045 W/(mK) > 60 mm λ=0,042 W/(mK) 
  • Erittäin alkalinen ja siten epäedullinen ympäristö mikrobikasvustolle 
  • Täysin epäorgaaninen ja koostuu vain luonnon mineraaleista 
  • Turvallinen ja terveellinen valinta sisätiloihin 
  • Palamaton, täyttää paloluokan A1 DIN 4102 / EN 13501-1 mukaan
  • Järjestelmä sisältää kaikki tarvittavat tuotekomponentit mukaan lukien vahvikkeet ja verkot  

Kiinnostuitko?

Tilaa lisätietoja tuotekokonaisuudesta joko sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai ottamalla suoraan yhteyttä myyntihenkilöstöömme täällä: https://sulinoy.fi/yhteystiedot/