fbpx

XYPEX BIO-SAN C500 - Uniikki ratkaisu betonirakenteen suojaamiseen likavesirakenteissa

Xypex Bio-San C500 on uniikki ratkaisu betonirakenteen suojaamiseen ankarissa ja kovan rasituksen alaisissa viemärirakenteissa. Tuote tarjoaa kemiallisen suojan mikrobipohjaista betonin rapautumista vastaan yhdistettynä Xypexille ominaiseen, betonirakennetta tiivistävään ja suojaavaan reaktioon.

Xypex Bio-San C500 sisältää pysyviä reaktiivisia mineraaleja, jotka sitoutuvat kiinteäksi osaksi betonia koko rakenteen elinkaareksi. Nämä erityislaatuiset mineraalit estävät mikrobien esiintymistä tai kehittymistä viemärirakenteissa. Viemärirakenteissa esiintyvä Thiobacillus-bakteeri muodostaa H2S- rikkihappoa, joka rapauttaa voimakkaasti viemärin betonirakennetta. Xypex Bio-San -tuoteteknologia estää ja suojaa betonirakennetta tätä kemiallista reaktiota ja sen syntymistä vastaan.

Xypexissä käytettävä Bio-San -tuoteteknologia on saatavilla sekä lisäaineversiona että korjauslaastina. Tyypillisesti Xypex Bio-San C500 annostellaan valmisbetoniasemalla betonimassan joukkoon. Xypex Megamix Bio-San puolestaan on rakenteen korjauslaasti, jota suositellaan käytettäväksi rakenteellisiin korjauksiin sekä uudelleen pinnoituksiin.

Sulin Oy - Xypex BIO-SAN C500 Wastewater

Tieteellisesti testattua tehokkuutta

Riippumattomat tutkimustestit osoittavat, että Xypex Bio-San estää Thiobacillus Novellus (Starkeya Novella) -bakteerin muodostumisen ja näin toimien estää rikkihappoa tuottavan mikrobin ja H2S rikkihapon muodostumisen betoniviemärirakenteissa.

Tutkimustestissä koekuutiot asetettiin likavesialtaaseen, jossa H2S-pitoisuus oli 20 – 70 ppm. Toinen kahdesta koekappaleesta oli Xypex Bio-San C500:lla lisäaineellistettu ja toinen betonimassakoekappale vastaavasti asetettiin likavesialtaaseen ilman lisäainetta.

Oheiset kuvat paljastavat verrokkikappaleen merkittävän rapautumisen 6,5 vuoden aikana. 10 vuoden jälkeen Xypex Bio-San -lisäaineellistettu betoni oli 9 kertaa vähemmän rapautunut kuin ilman lisäainetta oleva verrokkikappale. Xypex-lisäaineellistettu betoni oli edelleen hyvässä kunnossa vuosikymmenen rasituksen jälkeen!

Sulin Oy - Xypex Samples
Sulin Oy - SEM110
Sulin Oy - Crystalation

Vedeneristävää tuoteteknologiaa - itsetiivistyvät halkeamat aina 0,4 mm saakka

Xypex Bio-San C500 sisältää samaa uniikkia betonirakennetta tiivistävää ja suojaavaa tuoteteknologiaa kuin kaikki muutkin Xypex-lisäaineet. Xypex-lisäaineellistetulla betonilla on kyky kestää äärimmäistä vedenpainetta, suojata betonia kemialliselta rapaumalta ja tiivistää syntyneitä halkeamia aina 0,4mm asti.

Tutkimustestissä betonikappaleet valettiin ja sen jälkeen halkaistiin murtamalla. Kappaleet asetettiin tämän jälkeen valumaveden alle ja veden annettiin virrata läpi syntyneen halkeaman. Neljän vuorokauden jälkeen Xypex-lisäaineellistetun kappaleen 0,38 mm leveä halkeama lopetti vuotamisen. Verrokkikappaleen 0,25 mm leveä halkeama jatkoi vuotamista 25 vuorokaudenkin jälkeen.

Voisiko näistä ratkaisuista olla apua sinun projektissasi?

Onko sinulla kysymyksiä projektista tai siinä käytetyistä ratkaisuista? Kerromme mielellämme lisää ja keskustelemme sinun saneeraus- tai rakennusprojektisi vaatimuksista. Ota yhteyttä!