fbpx

Grönqvistin talon julkisivun huoltomaalaus - uniikkia kohdetta suojaa nyt Keim Soldalit-ME ja Keim Romanit – kalkkimaali

Helsingin Pohjois-Esplanadilla sijaitseva Grönqvistin talo on täynnä historiaa. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Theodor Höjer vuonna 1883 ja valmistumisensa aikaan talo oli Pohjoismaiden suurin yksityishenkilön rakennuttama kivitalo. Nykyään talo toimii liike- ja toimistotalona. Kivijalkaliikkeissä palvelevat laadukkaat myymälät sekä ravintolat. Lisäksi rakennuksessa sijaitsee mm. Kanadan ja Islannin suurlähetystöt.

Vuonna 2021 rakennukselle toteutettiin näyttävä julkisivun huoltomaalaus. Talon julkisivukorjaus oli haastava, koska rakennuksen julkisivu on yksi Helsingin koristeellisimmista. Erilaisia yksityiskohtia ja koristeita on lukemattomia. Lisäksi haastetta työlle asettivat olemassa olevat maalipinnat, joita oli vuosien saatossa maalailtu mitä erilaisimmilla tuotteilla.

Todistetusti helppoa maalattavuutta ja pitkäikäistä peittokykyä

Talon alkuperäisten epäorgaanisten maalikerrosten päälle oli osittain maalattu orgaanista sideainetta sisältävillä maaleilla, jotka vaikuttivat huoltomaalaukseen soveltuvan maalituotteen valintaan. Rakennesuunnittelijan, arkkitehdin ja urakoitsijan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen julkisivu päätettiin maalata Keim Soldalit-ME fotokatalyyttisellä Sol -silikaattimaalilla, joka on sääsuojan antava, diffuusioavoin itsepuhdistuva julkisivumaali.  Se soveltuu puhtaiden alustojen lisäksi maalattavaksi mitä erilaisempien maalattujen ja laastitettujen pintojen päälle.

Julkisivumaalaus KEIM - Kerrostalojen julkisivumaalit - Insinööritoimisto Sulin Oy

Uniikkiin ja haastavaan kohteeseen vain paras on kyllin hyvä

Kohteen maaliratkaisuksi valittu Keim Soldalit-ME antaa mineraalisen, peittävän ja tasalaatuisen ulkoasun alustalla kuin alustalla. Tuote ei diffuusioavoimuutensa johdosta entisestään tiivistä vanhaa maalipintaa, vaan antaa alustalle mahdollisuuden kuivua. Myös julkisivun kondenssi pienenee jolloin levän muodostumisen todennäköisyys pienenee. Lisäksi Soldalit -maali suojaa entistä orgaanista maalia UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Nämä ovat ominaisuuksia, jotka nykyisissä muuttuvissa sääolosuhteissa on entistäkin tärkeämpää ottaa huomioon.

Keim Soldalit-ME -maali on erittäin helppo maalata ja tuotteesta onkin saatu maalausliikkeiltä poikkeuksetta erinomaista palautetta sekä tuotteen maalattavuudesta että peittokyvystä. Keim Soldalit-ME -maali myös pitää sävynsä ja valmistaja voikin myöntää tuotteelle 20 vuoden kohdekohtaisen värisävytakuun.

Keim -silikaattimaalit - pitkäkestoista ympäristöystävällisyyttä ja käyttöturvallisuutta

KEIM logoKeim -silikaattimaalit sisältävät vain luonnon raaka-aineita eivätkä ne sisällä lainkaan liuotteita, pehmittimiä, biosidejä tai muita säilöntää parantavia lisäaineita. Tuotteet ovatkin turvallisia sekä niitä käyttäville ihmisille että luonnolle. Maaleissa ei ole lainkaan luontoa kuormittavia haitallisia ainesosia.

Liuotinvapaa valmistus ja käyttö

    

Keim -mineraaliset silikaattimaalit ovat liuotinvapaita ja pääasiassa VOC-vapaita. 

Keim Soldalit-ME tuotteelle on myönnetty Cradle to Cradle hopea -sertifikaatti, jossa tutkitaan tuotteen koko elinkaarelta seuraavia ominaisuuksia:

CradletoCradle

 • Materiaalien turvallisuus ja haitta-aineettomuus
 • Tuotteen kierrätettävyys / materiaalien uudelleenkäyttö
 • Energian käyttö ja hiilipäästöjen vähentäminen
 • Veden käyttö
 • Sosiaalisen vastuun näkökulmat

 

Varmistaaksemme tuotannon pienimmän mahdollisen ympäristövaikutuksen noudatamme tuotantoyksiköissämme ISO 14001:1996 (sertifikaattinumero 12 100 / 1047631 TMS) ympäristösertifioitua tuotantomenetelmää.

Terveellinen valinta käyttäjälle

Keim -maaleista ei vapaudu asennusvaiheessa tai sen jälkeen ympäristöä tai ihmisiä haittaavia yhdisteitä. Yhdistettynä tuotteen sisäilmastoa säätelevään ja parantavaan ominaisuuteen saavutamme yhdessä terveellisemmät, ympäristöystävällisemmät ja viihtyisämmät asumisolosuhteet.

Poikkeuksellisen pitkäikäinen elinkaari

Keim -tuotteet tarjoavat sekä julkisivuilla että sisätiloissa poikkeuksellisen pitkäkestoisia ratkaisuja, joilla varmistetaan sekä tuotteiden taloudellisuus käyttäjälle että mahdollisimman pieni ympäristökuormitus.

Julkisivumaalaus KEIM - Kerrostalojen julkisivumaalit - Insinööritoimisto Sulin Oy

Keim Soldalit ME -julkisivumaalin ominaisuudet:

 • Itsepuhdistuva pinta
 • Puhdistaa kaupunki-ilmaa
 • Erinomainen vesihöyrynläpäisevyys Sd ≤ 0,01 m
 • Pitkäikäinen
 • Sävynsä pitävä
 • Mattapintainen
 • Erinomainen peittokyky
 • Soveltuu orgaanisille sekä epäorgaanisille maalausalustoille
 • Palamaton ja ympäristöystävällinen

 

Tutustu tuotteeseen tästä>

Keim Romanit -kalkkimaalin ominaisuudet:

 • käyttövalmis
 • ei kellastu
 • erinomainen peittokyky
 • helppo maalata
 • palamaton
 • erinomainen vesihöyrynläpäisykyky Sd < 0,02 m

 

Tutustu tuotteeseen tästä>

Voisiko näistä ratkaisuista olla apua sinun projektissasi?

Onko sinulla kysymyksiä projektista tai siinä käytetyistä ratkaisuista? Kerromme mielellämme lisää ja keskustelemme sinun saneeraus- tai rakennusprojektisi vaatimuksista. Ota yhteyttä!