Hienoaineskerroksen poisto

Suolojen poisto rappauspinnasta Keim-tuotteilla

Rappauslaastin levittämisen ja viimeistelyhierron yhteydessä laastin hienoaines saattaa nousta pintaan ja kuivuttuaan sulkea laastin huokosrakenteen. Tätä pinnalle muodostunutta kerrosta kutsutaan sintterikerrokseksi (sinter layer).

Laastin huokosrakenteen sulkeutuminen aiheuttaa laastin diffuusio-ominaisuuksien heikkenemisen, jolloin alustassa oleva tai sinne kulkeutunut kosteus ei pääse kuivumaan laastikerroksen läpi yhtä tehokkaasti kuin huokoisesta avoimesta laastipinnasta. Erityisesti jäätymis-sulamissyklin ansiosta tiiviiden pintojen taakse tiivistynyt vesi voi aiheuttaa mittaviakin ongelmia. Lisäksi alustan liika kosteus heikentää maalin tartuntaa. Ongelma voidaan havaita esim. visuaalisella tarkastelulla (laastipinnan kiilto) tai pintakosteusmittarilla.

Hienoaineskerroksen poisto voidaan toteuttaa kemiallisesti Keim Ätzflüssigkeit -käsittelyllä ja viimeistelemällä se teräsharjauksella tai -hionnalla. Keim Ätzflüssigkeit on mineraalisten pintojen esikäsittely ja puhdistusaine, jolla voidaan poistaa rappaus- ja betonipinnoille muodostunut kiilto ja suolat.

Tutustu Keim Ätzflüssigkeit – tekniseen esitteeseen.

Sopivimmat tuoteratkaisut

Kosteusteknisesti toimiva kokonaisuus Keim-laasteilla ja maaleilla

Miten sitten varmistaa kestävä, mutta hengittävä maalikerros? Kosteuden vapaata siirtymistä alustasta voidaan edesauttaa käyttämällä oikeita työtekniikoita, pienen μ-arvon (diffuusiovastusluku) omaavia laastituotteita sekä pienen sd-arvon (diffuusiovastus) omaavia maalituotteita.

Keim laasti- ja maalituotteilla saavutetaan avoin kokonaisuus, joka toimii kosteusteknisesti oikein. Keim-laastien μ-arvot vaihtelevat välillä 8…12, joten ne ovat vesihöyryille erittäin avoimia. Yleisimmin käytettyjen Keim-maalituotteiden sd-arvot ovat 0,01 m.

Millainen projekti sinulla on työn alla? Löydetään yhdessä siihen sopivimmat tuoteratkaisut, jotka takaavat pitkän käyttöiän, turvallisuuden ja esteettisyyden.

Kysy lisää ratkaisuistamme!