fbpx

HARD-CEM® - PARASTA 
KULUTUSKESTÄVYYTTÄ 
BETONILATTIOIHIN

Hard-Cem on erittäin helppokäyttöinen ja kustannustehokas, koska se poistaa perinteisen sirotepinnoittelun työvaiheen kokonaan. Espoossa on käynnissä saneerauskohde, jossa Hard-Cemia käytetään teollisuushallin lattian pintalaatan valmistuksessa.

Helppoa käytettävyyttä ja kustannussäästöjä

Saneerauskohteessa teollisuushallin lattian pintalaatta tehdään osissa kokonaan uusiksi. Kulutusta kestävämpi massa saavutetaan sekoittamalla valmisbetoniasemalla Hard-Cemia betoni massan joukkoon. Tuote on pakattu 13,4 kg vesiliukoisiin pusseihin ja sen annostelu on 3 pussia betonikuutiota kohden. Massasta otettiin n. 30 kg normaalia hienopäätä pois. Lopputuloksena saimme normaalia tuntuvasti kestävämmän betonimassan, jonka koostumus ja tuntuma ei poikkea normaalista. Hard-Cemin helppokäyttöisyyttä lisää myös se, että työ on kontrolloidumpaa sekä suhteellisen sääriippumatonta. Lisäksi monesti ylipitkäksi menevää pinnan viimeistelyä ei tarvitse Hard-Cemin kanssa tehdä, jolloin työssä on vähemmän valvottavaa.

Hard-Cemin tuottamat kustannussäästöt ovat selvät. Pidentämällä betonin kulumis- ja eroosiokäyttöikää, Hard-Cem pienentää ylläpitokustannuksia ja betonin vaihtotarve käyttöajan kuluessa vähenee. Käytännössä tämä tarkoittaa säästöä esimerkiksi sirotepinnoittelun vaatimasta, aikaa vievästä työstövaiheesta tai kuitubetonin massaa muuttavasta ja mahdollisesti ongelmia tuovasta työstöstä.

HARD-CEM® - Vertailututkimus

Kuinka Hard-Cem toimii?

Betoniin lisättynä Hard-Cemin patentoitu tekniikka lisää betonipastan kovuutta ja vähentää hienojakoisen ja karkean kiviaineksen altistumista, joka aiheuttaa betonipintojen hajoamista. Eurofins Böhmen testissä Hard-Cem on saanut parhaan kulutuksenkestoluokituksen 1. 

HARD-CEM® -Luokitus kuvitus
HARD-CEM® - Referenssikohde

Missä Hard-Cem toimii?

Hard-Cem soveltuu kaikkiin betonisiin vaaka- ja pystyrakenteisiin, jotka kohtaavat mekaanista kulutusta. Hard-Cem -tuotetta voidaan käyttää kaikissa valmisbetonimassoissa, ruiskubetonimassoissa ja elementtituotannossa lisäämään betonin mekaanista kulutuksen ja rapautumisen kestoa.

Miksi Hard-Cem?

 • Pidentää betonin elinkaarta ankaraksi luokitelluissa olosuhteissa.
 • Madaltaa asennuskuluja.*
 • Nopeuttaa rakentamisen aikataulua.*
 • Madaltaa ylläpitokustannuksia ja parantaa betonin kestävyyttä.
 • Parantaa työmaanaikaista työturvallisuutta (pölytön).*
 • Parantaa laadunseurantaa.*
 • Ainut betonin kulutuksen kestoaikaa lisäävä tuote, jota voidaan käyttää huokoistetussa massassa.*
 • Ei sivuvaikutuksia betonimassan vesimäärään, työstettävyyteen, kovettumisaikaan, lujuuden kehitykseen tai kutistumaan.
 • Tuoteominaisuudet ovat läpi koko betonilaatan.*
 • Voidaan käyttää horisontaalisilla, vertikaalisilla ja kaltevilla betonipinnoilla.
 • Helppo käyttää; lisätään betonimassaan.
 • Valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista.

 

* Vertailukohtana pintaan asennettavat sirotetuotteet.

Voisiko näistä ratkaisuista olla apua sinun projektissasi?

Onko sinulla kysymyksiä projektista tai siinä käytetyistä ratkaisuista? Kerromme mielellämme lisää ja keskustelemme sinun saneeraus- tai rakennusprojektisi vaatimuksista. Ota yhteyttä!