Sulin Oy
XYPEX » Xypex » Betonin lisäaine »

Xypex Admix - taattu järjestelmä betonin vedeneristämiseen.

Xypex tarjoaa taatun vedeneristysjärjestelmän betonirakenteelle kohdekohtaisesti suunniteltujen vaatimusten mukaisesti.
Xypex Admix tuotteet ovat betonimassaan lisättäviä, betonin kapillaarisesti sekä vuotavat halkeamat tiivistäviä lisäaineita. 

Tuotteita voidaan käyttää valumassassa, elementeissä ja ruiskubetonissa. Tuotteet ovat olleet Suomen rakennusteollisuuden käytössä jo 1990-luvulta lähtien. Valikoituja Xypex kohteita oheisen linkin takaa: Xypex kohteita Suomessa

Xypex Admix C 500-NF ja Xypex Admix C 1000-NF

Xypex Admix C 500-NF ja 1000-NF ovat betonimassaan lisättäviä betonin kapillaarisesti tiivistäviä , täysin epäorgaanisia, alkalisia ja 
sementinsukuisia betonin lisäaineita.

Tuotteiden annostelu ja sekoittaminen tehdään pääasiassa betonitehtaalla, jossa tuotteet sekoitetaan muun kuiva-aineksen joukkoon. 
Tuotteen annostelu määritellään kohdekohtaisesti käyttökohteen tarvitsemien ominaisuuksien perusteella yhdessä rakennesuunnittelijan kanssa.

Xypex Admix tuo betonirakenteeseen vedeneristyksen, hiushalkeamien silloituskyvyn, lisää kemiallista kestoa ja elinikää, jolloin ulkopuolisia 
vedeneristeitä ei pääosin betonirakenteisiin tarvita. Tuote on kiinteä osa rakennetta, eikä sen toimintaan vaikuta betonirakenteen pintavaurio. 
Tuote pohjautuu täysin epäorgaaniseen kemiaan. Kemiallisen reaktion nopeuteen vaikuttaa lämpötila. Tuote ei kulu ajan saatossa tai vahingoitu 
UV-säteiden vaikutuksesta. Tuote toimii katalyyttisesti, joten sen toiminta ei heikkene.

Tuote ei aseta rajoituksia tai vaatimuksia betonissa käytettävien muiden lisäaineiden osalta.

Tuotteesta on Suomessa tehty säännöllisin väliajoin Suomen Betoniyhdistys ry:n suosittelemat BY1B betonin vesitiivistävän lisäaineen tutkimukset, päivitetty suositusten mukaisesti betonin lisäaineen käyttöselosteet ja määräajoin teetätetty lisäaineen kemiallinen analyysi.

Xypex Concentrate tuotteen käyttö uudiskohteessa

Xypexin ainutlaatuinen tiivistävä teknologia voidaan asentaa myös betonirakenteen pintaan. Esimerkiksi kapillaarikatko valettuun anturan pintaan voidaan toteuttaa Xypex Concentrate tuotteella sivelykäsittelynä. 
Lue tekninen uutiskirjeemme Xypex Concentraten tiivistävästä vaikutuksesta: Xypex Concentrate tiivistävä vaikutus

Kuvat